Småskalig mathantverk

Småskalig mathantverk är för oss en självklarhet för vi kan ta hand om våra framodlade kvalitetsråvaror och förädla de omsorgsfullt. Vår produkter och verksamhet är certifierat av KRAV. Våra produkter är garanterad lokalt, ekologisk och hållbart.

Kunskapen har vi byggt upp under flera år som vi jobbade hos olika företag och i de senaste åren för oss själv som självhushållning och ekobönder. Produkterna producerar vi i olika tillfaller och därför kan vi ha mycket olika sorter.

 

Fermenteri
(mjölksyrade produkter)

Av olika ekologiska grönsaker, örter, bönor, svamp och frukt producera vi mjölksyrade probiotiska produkter som t.ex. surkål, kimchi, miso och tempeh.

De är opastöriserade och har därför en levande syrakultur med mycket vitaminer, näring och smak.

Mer om mjölksyrade produkter
surkal

Kombucha mikrobryggeri

Kombucha är en fermenterad te vilka är rik på näring och probiotika. Vi fermentera ekologisk svart eller grön te med socker och tillsätter smak genom en andra fermentering på vår frukter eller kryddor.

Kombucha eller ‘Buka’ vi kallar detta är en hälsosamt alternativ till läsk.

Mer om kombucha

 

Gårdsmejeri

I vårt mejeri gör vi olika ekologiska produkter av lokal kvalitets mjölk från Byälvensdalen / Gillbergadalen och våra egna örter. Vi använder den rå eller pastörisera med omsorg, beroende på typ av ost, och tillsätter sedan näringsrik gårdsegen syrakultur så vi få så mycket smak som möjligt. Allt är hantverk så får du ost med mycket karaktär.

Smakerna är unika och följer säsongen för att vi producera små satser och med så färska och lokala ingredienser som möjligt. Artisan produktion som best!

Du kan handla våra ostar direkt hos oss, några sorter via vår online butik eller via REKO-ringar vi är med på.

Mer om mejeriet
njordstorp mögelost får egen mejeri

 

Svensk bön Miso

Njordstorps Miso är av högsta kvalitet och tillverkas enligt traditionellt japanskt recept men vi byter ut råvaror till svenskt odlade favabönor, egen odlade chili och spannmål av våra granne.

Mer om miso
svensk Tamari ljus umami

 

Svensk Tamari

Vi byter ut sojabönor mot svenska favabönor / åkerbönor och genomför samma traditionellt japansk process. Tamarin har mycket umami i sig och smaken blir mycket frisk.

Mer om Tamari