En unik röd miso av bondsbönor som är minst 1 år lagrad och gjord på Värmländska KRAV-ekologiska bondbönor.
Smaken är djup och komplex som förväntas av en långsam utvecklad miso och ger så mycket umami smak.
Vad är Red Miso eller Aka miso? Röd miso är en generisk term för en lite mer salt miso som är mörkare eller rödbrun till färgen som vanlig (vitt) miso genom lagring. I Japan är den känd som den mer lyxiga sort och det sitter i en mer komplex smak.
Bondböns miso är en tjock koncentrerad pasta som vi använder direkt i grönsaker (blanda med lite vatten eller smör), till såser (t.ex. vegetarisk brunsås), smaksätta vegatariska rätter, marinera tempeh, inläggning av grönsaker, marinera fisk eller kött och självklart misosoppa (vi utbyter buljongtärning med detta i vanliga soppor). Rik på protein och rik på vitaminer och mineraler.
Är opastöriserad och glutenfri.
Burken innehåller 225 ml.