Startkit för att börja med tempeh tillverkning:
I kittet är standard med:
- Rhizopus kultur (välj mängd),
- Beskrivning för favabönstempeh,
- Kombucha vinäger för tillverkningen av tempeh och
- Optionellt; Favabönor
Tempeh är ett fermenterat livsmedel med ursprung i Indonesien och används som köttsubstitut. Tempeh består av bönor och ett svampmycel som håller ihop det hela. Tempeh kan tillagas på flera olika sätt såsom steka, woka, fritera, fritera eller till grytor.
Traditionellt tillverkas tempeh av sojabönor, vi använder andra svenskodlade baljväxter eller spannmål. T.ex fava bönor, ärtor, bondbönor, havre, korn eller lupinärt. Baljväxter bör skalas och delas före användning.
Du behöver 2-3 g för att göra 1 kg slutlig tempeh. Denna tempehållare är lämplig för vegetarianer och veganer. Tillsätt 2-4 msk kombucha vinäger per kilogram bönor är att hjälpa till att omgivningen blir gynnsamt för tempeh kulturen. Vi har märkt att vår vinäger hjälper mögeltillväxt och att even smaken blir bättre.
Innehåller (beroende vad av vad man tillägger): tempeh kultur, beskrivning för favabönstempeh, favabönor och vår kombucha vinäger i påse (storlek beroende av mängd starterkultur).