Tempeh kan användas i matlagningen ungefär som man skulle använda kött eller fisk. Det vanligaste tillagningssättet är kanske stekning, wokning, fritering eller kokning. Stekt tempeh påminner i smaken nära fläsk och de flesta gillar smaken av tempeh. Använd till exempel i taco, lasagne, pasta, wraps eller burgare.
Vi har olika produkter av tempeh i vår onlinebutik och produkter för att börja tillverka tempeh själv hemma. Tempeh recept kan du hitta här…
Hanterings Instruktioner
Njordstorps tempeh är en levande, odlad mat som kommer färsk kylt eller fryst för att bromsa jäsningen utan att förstöra alla fördelaktiga probiotiska stimulatorer (de kommersiella tempeh är mest pastöriserad och gör det hårt och bittert).
Vi rekommenderar att du håller vår tempe fryst för att behålla smaken mild (annars utvecklar smaken till stark). Det kommer att bibehålla färskheten upp till 6 månader i frysen.
För att tina upp tempeh, låt den stå i rumstemperatur i en timme eller två eller placera i kylskåp över natten. Använd ingen mikrovågsugn då förstör du den bakteriekulturen.
Vill du förvara tillagat mat då är det samma som andra matrester du är van med. Okokt tempeh börjar jäsa igen efter ca 3 dagar i kylskåp vilket kommer att resultera i en mycket starkare smak.