Ingredienser:
Skär tempen i små kuber och lök med vitlök fint. Blanda sojasås, vitlök, ingefära och chilipulver tillsammans och marinera tempen i minst femton minuter.
Rekna med ca 4 bittar tempeh per spett.
Under tiden gör jordnötssåsen.
Värm lite olja i en liten kastrull och stek lök med vitlök i 3 minuter.
Tillsätt nu jordnötssmör, vatten, kokosmjölk, tamari, ingefära och cayennepeppar.
Värm upp på låg värme och håll omrörningen tills en slät sås skapas. Om såsen blir för tjock, tillsätt en stänk av vatten.
Värm 1 msk olja i en grillpanna och stek satéen i cirka 3 minuter per sida tills den är gyllenbrun. Servera med jordnötssåsen.
Ingredienser
Instruktioner
Skär tempen i små kuber och lök med vitlök fint. Blanda sojasås, vitlök, ingefära och chilipulver tillsammans och marinera tempen i minst femton minuter.
Rekna med ca 4 bittar tempeh per spett.
Under tiden gör jordnötssåsen.
Värm lite olja i en liten kastrull och stek lök med vitlök i 3 minuter.
Tillsätt nu jordnötssmör, vatten, kokosmjölk, tamari, ingefära och cayennepeppar.
Värm upp på låg värme och håll omrörningen tills en slät sås skapas. Om såsen blir för tjock, tillsätt en stänk av vatten.
Värm 1 msk olja i en grillpanna och stek satéen i cirka 3 minuter per sida tills den är gyllenbrun. Servera med jordnötssåsen.