Tempeh med jordnötssås

Kategori,
mängd1 portion

Ingredienser:

 rapsolja eller annan olja för stekning
 200 g tempeh
 1 lök
 1 vitlöksklyftan
 3 msk sojasås
 1 tsk ingefärapulver
 1 tsk chilipulver

1

Skär tempen i små kuber och lök med vitlök fint. Blanda sojasås, vitlök, ingefära och chilipulver tillsammans och marinera tempen i minst femton minuter.
Rekna med ca 4 bittar tempeh per spett.
Under tiden gör jordnötssåsen.

2

Värm lite olja i en liten kastrull och stek lök med vitlök i 3 minuter.
Tillsätt nu jordnötssmör, vatten, kokosmjölk, tamari, ingefära och cayennepeppar.

3

Värm upp på låg värme och håll omrörningen tills en slät sås skapas. Om såsen blir för tjock, tillsätt en stänk av vatten.

4

Värm 1 msk olja i en grillpanna och stek satéen i cirka 3 minuter per sida tills den är gyllenbrun. Servera med jordnötssåsen.

Ingredienser

 rapsolja eller annan olja för stekning
 200 g tempeh
 1 lök
 1 vitlöksklyftan
 3 msk sojasås
 1 tsk ingefärapulver
 1 tsk chilipulver

Instruktioner

1

Skär tempen i små kuber och lök med vitlök fint. Blanda sojasås, vitlök, ingefära och chilipulver tillsammans och marinera tempen i minst femton minuter.
Rekna med ca 4 bittar tempeh per spett.
Under tiden gör jordnötssåsen.

2

Värm lite olja i en liten kastrull och stek lök med vitlök i 3 minuter.
Tillsätt nu jordnötssmör, vatten, kokosmjölk, tamari, ingefära och cayennepeppar.

3

Värm upp på låg värme och håll omrörningen tills en slät sås skapas. Om såsen blir för tjock, tillsätt en stänk av vatten.

4

Värm 1 msk olja i en grillpanna och stek satéen i cirka 3 minuter per sida tills den är gyllenbrun. Servera med jordnötssåsen.

Tempeh med jordnötssås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *