Ingredienser:
Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar (~0,5 cm)
Blanda pumpan med övriga strimlade ingredienser i en bunke
Innan du lägger allt i glasburken vägg den så du kan räkna ut saltmängden i nästa steget.
Lägg blandade pumpa i glasburk. Lämna 2 cm med luft under locket för att förhindra att den svämmar över.
Håll på vatten så att det täcker grönsakerna. Total vikten - vikt glasburk är då netto innehållet och tar 1,5% salt du blandar genom pumpablandningen.
Stäng burken och förvara i rumstemperatur
Fyll pa saltvatten (1 msk/liter) om nivån sjunker
Ställ dem i kylskåp efter 2 veckor
Ingredienser
Instruktioner
Skala, kärna ur och skär pumpan i små tärningar (~0,5 cm)
Blanda pumpan med övriga strimlade ingredienser i en bunke
Innan du lägger allt i glasburken vägg den så du kan räkna ut saltmängden i nästa steget.
Lägg blandade pumpa i glasburk. Lämna 2 cm med luft under locket för att förhindra att den svämmar över.
Håll på vatten så att det täcker grönsakerna. Total vikten - vikt glasburk är då netto innehållet och tar 1,5% salt du blandar genom pumpablandningen.
Stäng burken och förvara i rumstemperatur
Fyll pa saltvatten (1 msk/liter) om nivån sjunker
Ställ dem i kylskåp efter 2 veckor
Hej, stort tack för en jättebra och informativ webbsida med en massa spännande tips och recept! Angående det här med att syra pumpa, skulle det fungera bra om man istället för att skära pumpan i små tärningar istället rev den grovt med rivjärn? Och tjänar man något på att tillsätta typ filmjölksvassla från början för att få igång jäsningen?
Tack att du uppskatter vår webbsida. Om man river pumpan blir resultatet mjukar och kanske även som mos. Men det bero också på sorten av pumpa du använder, experimentera och se vad funkar och vilken textur du tycker om.
Vi tillför ingen vassla för att våra produkter måste vara laktos fri. Men annars går det bra att tillföra och processen kommer igång tidigare och säkrare.
Hej! Behövs inget salt i det här receptet? Det brukar ju ingå i andra mjölksyrningsrecept.
Salt behövs, använd ca 1,5% av totalvikten
Tack för svaret! Tror nog jag ska testa!
Brukar göra surkål, surgurkor och lite annat men har inte testat pumpa förut!