Ingredienser:
0,10 l havremjölk
1 msk senap, gärna osötad
1 tsk vinäger, gärna kombuchavinäger eller äppelcidervinäger
0,30 l neutral olja
salt
1
Blanda sojamjölk, senap och vinäger i en bunke.
2
Ringla sakta ner oljan i en tunn stråle medan du mixar med en stavmixer eller matberedare.
3
Fortsätt tills blandningen bildat en lagom tjock majonnäs, mängden olja avgör hur tjock majonnäsen blir.
Smaka av med salt. Håller några dagar i kylskåp.
Ingredienser
0,10 l havremjölk
1 msk senap, gärna osötad
1 tsk vinäger, gärna kombuchavinäger eller äppelcidervinäger
0,30 l neutral olja
salt
Instruktioner
1
Blanda sojamjölk, senap och vinäger i en bunke.
2
Ringla sakta ner oljan i en tunn stråle medan du mixar med en stavmixer eller matberedare.
3
Fortsätt tills blandningen bildat en lagom tjock majonnäs, mängden olja avgör hur tjock majonnäsen blir.
Smaka av med salt. Håller några dagar i kylskåp.