Njordstorps Kaningryta

Kategori

Njordstorps Kaningryta

mängd1 portion
Förberedelsetid15 minuterTillagningstid1 timme 30 minuterTotal tid1 timme 45 minuter

Ingredienser:

 1 kanin
 2 msk mjöl
 3 sticks morot
 2 sticks lök (medium)
 1 stick vitlöksklyfta
 80 g torkade plommon
 40 g smör
 1 stick palsternacka
 1 tsk timjan
 1 stick lagerblad
 vatten eller köttspad
 persilja till dekoration

1

Gör kaninen torr och till storleken den passar pannan du använder. Benen kan sättas in i slaktkroppen vid behov. Damm alla delar med mjöl.

Smält smör eller olja och vänta tills varm. Brun kanin delar och hålla isär tills alla gjort.

Rör i grönsakerna och rör om tills något brunt (morötter eller facklig mestadels första sväng brun eftersom sockerhalten). Lägg kanin delar och vatten (alternative använda din favorit köttspad eller rött vin).

2

Lägg örterna och plommon. Låt allt stå i 1 - 1,5 time.

Om köttet kommer från benen är kaninen tillagas.
1,5 Timmar

3

Dekorera det innan servering med lite persilja.

Vi gillar det serveras med potatis och rödkål. Kombinationen med vildris är också gott och det passar med de flesta grönsaker.

Ingredienser

 1 kanin
 2 msk mjöl
 3 sticks morot
 2 sticks lök (medium)
 1 stick vitlöksklyfta
 80 g torkade plommon
 40 g smör
 1 stick palsternacka
 1 tsk timjan
 1 stick lagerblad
 vatten eller köttspad
 persilja till dekoration

Instruktioner

1

Gör kaninen torr och till storleken den passar pannan du använder. Benen kan sättas in i slaktkroppen vid behov. Damm alla delar med mjöl.

Smält smör eller olja och vänta tills varm. Brun kanin delar och hålla isär tills alla gjort.

Rör i grönsakerna och rör om tills något brunt (morötter eller facklig mestadels första sväng brun eftersom sockerhalten). Lägg kanin delar och vatten (alternative använda din favorit köttspad eller rött vin).

2

Lägg örterna och plommon. Låt allt stå i 1 - 1,5 time.

Om köttet kommer från benen är kaninen tillagas.
1,5 Timmar

3

Dekorera det innan servering med lite persilja.

Vi gillar det serveras med potatis och rödkål. Kombinationen med vildris är också gott och det passar med de flesta grönsaker.

Njordstorps Kaningryta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *