Fermenteri

Mjölksyrning av grönsaker

Vi tillverkar av olika ekologiska grönsaker, örter, bönor, svamp och frukt naturliga mjölksyrade probiotiska produkter som t.ex. surkål, syrade gurka, kimchi.

Våra mjölksyrade produkter är alla opastöriserade eller raw som det kallas och har därför en levande syrakultur med mycket vitaminer kvar. Mjölk syrningsprocessen framställer även mer näring och nyttiga ämnen och allt bidrar till mer smak.

Nästan oändliga användningsområden har mjölksyrade produkter. Bara våra cirka 15 olika sorter ger redan snabb tillbehör till de flesta måltider och ger en snabbt sammanställning av olika recept. Vi har några recept på vår webbsida. 

syrade morötter med ingefära

 

Grönsaker direkt från trädgården

Bara grönsaker vi odlar själv använder vi. Då vet vi att kvaliteten från jorden till resultat blir utmärkt. Alla grönsaker växer långsamt i takt med naturen utan bevattning och stora mängder gödsel. Grönsakerna får gödsel från vara små djur (kanin, höns och ankor) och vi bevattnas inte för att vi täckodlar i ‘no-dig’ beddar.

 

Mjölksyrningsprocessen

Om det blir kimchi, surkål eller något annat spelar inget roll. Processen vi använder följer naturens förmåga att förädla grönsaker. Vi tar den tid det behöver och provsmaker till det är got!

Sedan portionerar vi i de kända burkar (utan PVC i locket) och innehållet kan inte blivit påverkas av materialet. Allt förvaras utan energi i jordkällaren som är nyckeln till förvaring av grönsaker samt många förvaringsprocess såsom olika ostar vi gör.

Syrade svamp