sv-SEen-GB
Language
Search
× Search

Musteri Njordstorp i Värmlands Nysäter

Vi har samlat in äpple med Gillberga Utvecklings Grupp för Gillberga Must varje år från 2013 och det var mycket efterfrågan om musten. Det är glädjande och utgör faktiskt en av grundidéerna för oss att använda alla dessa äpplen i trakten som annars går till spillo.

Vi har planterad mer än 150 äppleträd i 2015 och har börjat ett musteri på gården i 2017 så alla kan komma och pressa eller lämna in sina äpplen. Vi kommer också att försätta plocka hos er och producera Gillberga musten men processen gör vi på vår gård.

Vår äppelmust består till 100% av pressade fina lokala äpplen. Lågpastöriserad, inga tillsatser eller socker. Det känns på smaken. Det är därför vi mustar!

Musta dina äpplen

Till oss kan du komma med dina äpplen på hösten!

Vi mustar era äpplen och sedan pastöriserar och tappar upp på 3 liter förpackning. För att du inte behöver vänta så bokar du enkelt in en tid i vårt bokningssystem nedan.

Du kan lämna in höst och vinteräpplen som är inte ruttna och har hela skalet. Fläckar och prickar på äpplen är inget problem samt hela valfrukter. Till och med ljusbruna fallskador fungerar. Mörka, svårt skadad, mögliga eller ruttna äpplen plockas bort. Var också noga med att inte plocka fallfrukt på mark där djur betar.

Att undvika!

Övermogna äpplen blir mjöliga. Vi mustar inte mjöliga äpplen då de ger dålig must och sätter igen pressduk. Ett övermoget äpple är mjukt och knakar inte när man biter i det.

Du kan inte musta fallfrukt från häst-, ko- eller fårhagar då dessa kan innehålla kolibakterier. Du kan heller inte musta äpplen som blivit mörkbruna, mögliga eller börjat ruttna då de utvecklar giftet patulin.

VillkorSekretesspolicyCopyright 2011 - 2017 av Njordstorp Permakultur Gård
Back To Top